Bildirim sistemi değişiyor! Artık evlere gönderilecek

Hastanede doğum yapanların bildirimde bulunması halinde bebeklerinin kimlikleri evlerine postalanacak. Sağlık Bakanlığı, yeni sistemin uygulamasına 4 pilot ilde başladı. Ankara, İstanbul, Rize ve Kırıkkale'de aileler isterse bebeklerinin kimlikleri evlerine gönderilecek.

Bildirim sistemi değişiyor! Artık evlere gönderilecek

Yen uygulama ile yeni bebek sahibi olan aileler bebeklerine kimlik çıkarmak için uğraşmayacak. Hastanede yaptıkları bir bildirimle bebeklerinin kimliklerinin adreslerine gönderilmesini sağlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ankara, İstanbul, Rize ve Kırıkkale'de pilot olarak başlayan uygulama ile hastanede doğum sonrası başvuru yapan ailelerin bebeklerinin kimlik kartları basılarak evlerine gönderiliyor. İçişleri Bakanlığımız ile yürüttüğümüz bu çalışmayı bir yıl içinde tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan, e-Doğum Kimlik Belgesi alma işlemlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık olarak sağlık hizmetlerinde bürokrasiyi azaltmak için yeni bir uygulamanın daha hayata geçirildiğini belirtti.

Uygulama hakkında bilgi veren Koca, "Ankara, İstanbul, Rize ve Kırıkkale'de pilot olarak başlayan uygulama ile hastanede doğum sonrası başvuru yapan ailelerin bebeklerinin kimlik kartları basılarak evlerine gönderiliyor." ifadelerini kullandı.