Bilgiç Vakfı'nın kurduğu İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi eğitime hazır

Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan ve Türkiye'nin sağlık personeli ihtiyacını karşılamayı amaçlayan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), 6681 metrakarelik kapalı alanda 4 fakülte, 12 laboratuvar, 11 idare ofisiyle Türkiye'nin en donanımlı sağlık personellerini yetiştirmeye hazırlanıyor.

Bilgiç Vakfı'nın kurduğu İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi eğitime hazır

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), 2020-2021 eğitim öğretim yılına hazır. Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan ve Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç'in '40 yıllık hayalim' dediği İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.

Tüm dünyanın yaşadığı ve sağlık sistemlerinin adeta kumdan kaleler gibi yıkıldığı günümüzde Türkiye, sağlık profesyonelleri, sağlık politikaları ve çalışanları ile ayakta kalabilmeyi başarabilmiş dahası yetiştirilmiş sağlık personellerinin önemini bir kez daha tüm dünyaya göstermişti.

Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN)'nin temellerini atan Mahmut Bilgiç, yeni kurulan üniversitede bireylere ve topluma küresel boyutta hizmet veren, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin sağlık sorunlarını bilen ve birinci basamakla bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış şekilde mezun vermeyi amaçlayan İSTÜN, Birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek hale gelen tıp öğrencilerini, mesleğini etik kuralları gözeterek uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren, uluslararası düzeyde kabul edilen ölçütlerde pratisyen hekimler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Peki İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi nerede, bünyesinde kaç fakülte var? Meslek yüksekokullarındaki bölümler neler? İSTÜN'den mezun olunca iş garantisi var mı? Detaylar haberimizde...

İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ NEREDE?

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Zeytinburnunda bulunan yerleşkede toplam 6681 m²’lik kapalı alana sahip olup 15 derslik, 12 eğitim laboratuvarı, 11 idare ofisi ile eğitim vermektedir.

İSTÜN'DE KAÇ FAKÜLTE VE BÖLÜM VAR?

İlk kez bu sene öğrenci kabulü yapılacak üniversitede; tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu dahil sekiz lisans, beş önlisans programında eğitim verilecek. Üniversitede eğitim verilecek fakültelerin açtığı kontenjanlar ise bölümlerine göre şu şekilde;

İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

İSTÜN, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Zeytinburnu'ndaki yerleşkesinde kapılarını geleceğin sağlık personellerine açacak.

İSTÜN'DE İŞ GARANTİSİ VAR MI?

İSTÜN'den mezun olan her öğrenciye iş garantisi de sunuluyor.

Bilgiç Vakfı'nın kurduğu İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi eğitime hazır - Resim : 1

MAHMUT BİLGİÇ 40 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Bilgiç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Bilgiç, İSTÜN'ün kuruluşunun 40 yılı aşkın iş hayatındaki en büyük hayali olduğunu vurgulayarak heyecanını şu sözlerle dile getird

"Üniversitemizde global alanda uzmanlar yetiştireceğiz. Daha birinci sınıftan itibaren dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca insanın hayatına olumlu katkı sağlamış yöneticilerin, kanaat önderlerinin, öğretim görevlilerinin kanatları altında yetişecek öğrencilerimiz. Hayatları boyunca köklerini Türkiye’de salmış bu kalıcı eserin global bir parçası olmaktan gurur duyacaklar."