Bilim insanları uzaydaki toz bulutunu açınca içinde bulundu... Kesinlikle Dünya'da yaşam artık uzaya taşınacak

Bilim insanları yıllardır uzayda yaşam ihtimallerini araştırıyor. Uzayda suyun varlığına dair kanıt aranırken araştırmacılar, bir toz bulutunun içindeki uzak bir yıldızda Dünya'nın tüm okyanuslarının sahip olduğundan en az 1200 kat daha fazla su bulduklarını ifade ettiler.

Bilim insanları uzaydaki toz bulutunu açınca içinde bulundu... Kesinlikle Dünya'da yaşam artık uzaya taşınacak

Su bulunan yerde yaşamın da olabileceği düşüncesi doğrultusunda uzayda araştırmalarını devam ettiren bilim insanları duyanları bile hayrete düşüren bir keşifte bulundu. Söz konusu araştırmacı ekip ,bir toz bulutunun içindeki uzak bir yıldızda bol miktarda su keşfettiklerini duyurdu.

Bilim insanları uzaydaki toz bulutunu açınca içinde bulundu... Kesinlikle Dünya'da yaşam artık uzaya taşınacak - Resim : 1

V883 Orionis adı verilen sistemde yer alan yıldız, yaklaşık 1300 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. Yapılan bu keşif ile Güneş sistemimizdeki suyun kökenleri hakkında yeni bulguların ortaya çıkabilir.

TOZ BULUTUNDAKİ SU DÜNYA'NIN SAHİP OLDUĞUNDAN 1200 KAT DAHA FAZLA

Gök bilimcilerden oluşan ekip, toz bulutu içerisindeki suyun kimyasını araştırmak için Şili'deki büyük bir radyo teleskopu olan ALMA'yı kullandı.  Ekip yaptığı araştırma ile V883 Orionis'in, Dünya'nın tüm okyanuslarında sahip olduğundan en az 1200 kat daha fazla su içerdiğini ortaya koydu.