Bilim insanları yıllardır araştırıyordu... Kazı çalışmaları sırasında bulunan iskeletin gizemi çözüldü

Küçük bir uzaylı iskeletine benzeyen yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki buluntu, kafaları karıştırdı. Kemikleri incelendiğinde altı veya sekiz yaşlarında bir çocuk olduğu düşünülen canlının yapısı bilim insanlarını şaşkınlığa uğrattı.

Bilim insanları yıllardır araştırıyordu... Kazı çalışmaları sırasında bulunan iskeletin gizemi çözüldü

Bilim adamları, Güney Amerika'da keşfedilen 15 cm'lik tuhaf bir iskeletin gizemini çözdüler ve bunun uzaylı bir varlığa ait olduğu yönündeki teorileri çürüttüler. "Ata" lakaplı konik kafalı mumyalanmış iskelet, hazine avcısı Oscar Muño tarafından bulunduktan sonra 2003 yılında  Şili'deki Atacama Çölü'ndeki La Noria'da terk edilmiş bir kilisede bulundu. Bulunduğunda, kalıntıların deri bir kese içinde tutulduğu ve bir kurdele ile bağlanmış beyaz bir beze sarıldığı bildirildi.

BİLİM İNSANLARI ŞAŞKINA DÖNDÜ

Keşif, kafa şekli, boyutu ve çoğu insanın 12 kaburga kemiğine sahip olmasına karşın üzerindeki varlığın 10 kaburgaya sahip olması nedeniyle bilim insanları on yılı aşkın bir süredir şaşkına çevirmişti. Birçoğu onun bir fetüs olabileceğini düşündü, ancak bu teori artık onun bir uzaylı olduğu inancıyla birlikte çürütüldü.Bilim insanları yıllardır araştırıyordu... Kazı çalışmaları sırasında bulunan iskeletin gizemi çözüldü - Resim : 1

ÇILGINCA BİR SPEKÜLASYON

Uzaylı teorileri, 2013 yılında Ata'nın yer aldığı bir UFO belgeselinden sonra alevlenmişti. UFO inananları, keşfedildiği terk edilmiş maden kasabasına indi. Sirius adlı bir belgesel, uzaylı ziyaretçilerden oluşan bir kabileye ait olabileceği konusunda çılgınca spekülasyon yaptı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

İlk önce antik olduğu düşünüldü, ancak 2012'de yapılan analizler, küçük iskeletin aslında 1970'lerden olduğunu kanıtladı. San Francisco'daki Stanford Üniversitesi ve California Üniversitesi'nden bilim insanları, iskeletin yaklaşık 40 yıl önce ölen bir bebeğe ait olduğunu buldu. Olağandışı görünümünün ardındaki sebep, kemiklerin olağandışı yapısına katkıda bulunduğuna inandıkları birkaç genetik koşula sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

Bilim insanları yıllardır araştırıyordu... Kazı çalışmaları sırasında bulunan iskeletin gizemi çözüldü - Resim : 2

FARKLI SEBEPLER OLABİLİR

Çalışmalar, ayrı ayrı veya kombinasyonlar halinde çeşitli kemik deformitelerine, yüz malformasyonlarına veya daha yaygın olarak cücelik olarak bilinen iskelet displazisine katkıda bulunan yedi gende bir dizi mutasyon gösterdi. Bilim insanları, çocuğun doğumdan hemen sonra öldüğüne ve hatta erken doğduğuna inanıyor. Ata ile ilgili araştırma, bazen kanserli olabilen anormal bir büyüme olan displazi ile bağlantılı mutasyonları vurgulayan Genome Research raporunda yayınlandı.