Bilim insanlarının kayaya vurduğu kazma darbesinden dünyanın sonu çıktı... Sonumuz işte böyle böyle gelecek

Brezilya kıyılarında yer alan Trindade adasında bilim insanları tarafından "plastik kayalar" keşfedildi. Söz konusu kayaların keşfedilmesinin ardından dehşete düşen araştırmacılar, plastik kirliliğinin Dünya'nın jeolojik özelliklerine işlediğine işaret etti.

Bilim insanlarının kayaya vurduğu kazma darbesinden dünyanın sonu çıktı... Sonumuz işte böyle böyle gelecek

Brezilya kıyısında yer alan Trindade adasında kazı yapan bilim insanları "Plastiglomerat" adı verilen kayaçlar, erimiş plastik ve tortu tabakası keşfetti. Ve araştırmacılar, plastik kirliliğinin Dünya'nın jeolojik özelliklerine işlediğini vurgulayarak dehşete kapıldılar. 

Bilim insanlarının kayaya vurduğu kazma darbesinden dünyanın sonu çıktı... Sonumuz işte böyle böyle gelecek - Resim : 1

"BU KEŞİF DEHŞET VERİCİ"

Kayaçlar özellikle endişe verici bir noktada bulundu. Bu alana kaplumbağaların yumurtalarını bıraktığı biliniyor. Son derece endişe verici olduğunu belirten Federal Parana Üniversitesi'nden jeolog Fernanda Avelar Santos, "Bu hem yeni hem de dehşet verici bir bulgu çünkü kirlilik jeolojiye kadar ulaşmış" ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE BİR TEK BREZİLYA DONANMASI GİRİYOR

Trindade Adası, nesli tükenmekte olan yeşil kaplumbağalar için hayati bir koruma alanı. Bilim insanları dışında, adaya girmesine izin verilen tek kişiler, kaplumbağaları korumak için bölgede devriye gezen Brezilya Donanması yetkilileri.