Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Serap Şimşek Yavuz: Zorunlu olmayanlar evde kalsın

Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs hastanelerine acil bir durum olmadıkça gidilememesi konusunda açıklamalarda bulundu. Yavuz, twitter üzerinden "Zorunlu olmayanlar evde kalsın" çağrısı yaptı.

Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Serap Şimşek Yavuz: Zorunlu olmayanlar evde kalsın

Koronavirüs salgını sürecinde yaşanan yoğunluk ve bulaş endişeleri, 'hastanelere gitmeyin' çağrılarını beraberinde getiriyor. Bu uyarıya uyulduğunu gösteren makalelerde farklı hastalıklarla bile hastanelere başvuran insan sayılarının azaldığını gösterdi.

Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Serap Şimşek Yavuz da konuyla ilgili twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da koronavirüs hastanelerine her gün binden fazla şüpheli hasta geliyor, önemli bir kısmı çıkıyor. Zorunlu olmayanlar evde kalsın, kapalı-kalabalık ortamlara girmesin, misafir kabul etmesin, misafirliğe gitmesin, en fazla 1-2 insanla, açık havada, mesafeli görüşsün" ifadelerini kullandı.

 "Zorunlu olanlar diğer insanlarla bir arada olduğu sürece ağzını ve burnunu kapatmalı" diyen Yavuz, "Bir maske taksın ve maskesini asla çıkarmasın, mümkün olan en az kalabalık ve en az kapalı ortamda dursun, tercihen tek başına ve açık havada yemek yesin, bulunduğu ortamda camı açık tutsun" dedi.