Bilinmeyen tehlikeye dikkat! Neredeyse her gün tüketiyoruz

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz, kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen yumurtayı alırken dikkat etmezseniz sofralarda tehlike saçabilir. Yumurta alırken neye dikkat edilmeli? Yumurtanın iyisi ve sağlıklısı nasıl anlaşılır?Yumurta üzerinde yazan kodlar neyi göstermektedir?

Bilinmeyen tehlikeye dikkat! Neredeyse her gün tüketiyoruz

Yumurta, en temel protein kaynaklarından birisidir.Hepimiz doğal beslenmek istesek de günümüz şartlarında organik ürünler bulmak fazlasıyla zordur. Bakkallardan ya da marketlerden yumurta alırken özellikle dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Yumurta üzerinde yazan kodlar o yumurtanın ne kadar sağlıklı olduğunu ve kalitesini göstermektedir. İşte dikkat edilmesi gereken o kodlar…

Bilinmeyen tehlikeye dikkat! Neredeyse her gün tüketiyoruz - Resim : 1

"0" Organik yumurta

Organik yumurta almak istiyorsanız yumurta üzerindeki kodun 0 ile başlaması gerekmektedir. TR ibaresi önünde "0" rakamını görürseniz o yumurtanın organik olduğunu anlayabilirsiniz. Bu kodun olduğu yumurtalar tavuğun hiçbir kimyasal içerikli ürün tüketmediği ve doğal bir şekilde beslendiğini gösterir.

"1" Gezen tavuk yumurtası

"1" kodlu yumurtalar en doğal yumurtalar sıralamasında ikinci sıradadır. Organik yumurta fiyatları yüksek olduğu için ona en yakın alınabilecek yumurta "1"  kodlu yumurtalardır. Bu yumurtalar gezen tavuk yumurtasıdır.

"2" Kümes tavuğu yumurtası

2 numaralı koda sahip olan yumurtalar, kümeste yaşayan tavuklara ait yumurtalardır. Bu yumurtaları gelişim çağındaki çocukların ve rahatsızlığı bulunanların tüketmemesi tavsiye edilir.

"3" Kafes tavuğu yumurtası

Bu koda sahip yumurtalar endüstriyel üretim ile hızlı yumurta alınabilmesi için kafeste yetiştirilen tavuklardan alınan yumurtalardır. Mümkün oldukça bu koda sahip yumurtaların tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.