1150 TL kira desteği nasıl alınır? Dar gelirli ailelere güzel haber geldi! 1150 TL kira desteği veriliyor! Kira desteği nasıl alınır? Kira desteği şartlar nelerdir?

Geliri az olan aileler için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira yardımı yapılıyor. Dar gelirli aileler için yapılacak olan kira desteği ödemesinden kimler yararlanabilir? Kira desteği almanın şartları nelerdir? İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya kira destekleri ne kadar? İşte il il kira desteği fiyatları ve kira desteği şartları.

1150 TL kira desteği nasıl alınır? Dar gelirli ailelere güzel haber geldi! 1150 TL kira desteği veriliyor! Kira desteği nasıl alınır? Kira desteği şartlar nelerdir?

Ülkemizde bir çok kesim ekonomik olarak zor şartlar altında geçinebiliyor. Son dönemde ev kiraları ise bir hayli yükseldi. Devlet dar gelirli aileler için yine harekete geçti. Durumu iyi olmayan dar gelirli aileler için kira yardımı yapılacak. Dar gelirli ailelere yapılacak yardım Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak. Peki kira desteğine nasıl başvurulu? Kira desteği başvuru şartları nelerdir?

Son zamanlarda yaşanan enflasyon artışı ve kur artışlar ev kiralarını da vurdu. Bin liraya kiralanan evlerin kira fiyatı 3000 ile 3500 liraya kadar fırladı. Bazı site aidatları ise kiralarla yarışır hale geldi.

Ev kiralarının bu şekilde artış göstermesi dar gelirli vatandaşların belini bir kez daha büktü. Hükümet ise bu duruma da el atmaya başladı. Dar gelirli ailler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira desteği verilmesi kararı alındı. Peki dar gelirli aileler için kira yardımı şartında neler var? Kira desteği nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde…

1150 TL kira desteğini kimler alabilir?

Dar gelirli vatandaşların ilk gündeminde yer alan konulardan biri de ev kiraları… Özellikle son zamanlarda yüksek oranda artış gösteren ev kiralarıyla ilgili olarak devlet ne kadar harekete geçse de kira artış oranları yine de dar gelirli vatandaşların belini bükmeye devam ediyor.

Aile ve çalışma bakanlığı ise dar gelirli aileler için 1150 TL’ye kadar kira desteğinde bulunuyor. İşte kira desteğinden yararlanmak için gereken şartlar…

- Sigortalı çalışan olmamak,
- Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,
- Herhangi bir mal varlığına sahip olmamak,
- Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında olmak,
- Düzenli bir gelire sahip olmamak

İllere göre kira yardımı ne kadar?

- İstanbul, Ankara, İzmir: 1,150 TL
- Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1,080 TL
- Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
- Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
- Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
- Bolu, Bingöl: 715 TL