Binali Yıldırım: Oylar sandıkta hiç edildi

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, 31 Mart'ta bir şey anlamadıklarını ifade ederek, "Çalıştık, çabaladık oylar sandıkta hiç edildi. Sahip çıkamadıysak hırsızın günahı yok mu?" dedi.

Binali Yıldırım: Oylar sandıkta hiç edildi

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenenlenen Ramazan programına katılan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, gece de Maltepe Anadolu Bölge Metro Bakım Atölyesi'nde personel ile sahur yaptı.

Ümraniye'de yaptığı konuşmada vatandaşlardan destek isteyen Yıldırım, "Ya kazanacağız, ya kazanacağız" diyerek, Ev ev gezeceklerini, kapı kapı dolaşacaklarını söyledi. "Akrabalarımıza, mahallemize, komşularımıza sahip çıkacağız" diyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Başka İstanbul yok, İstanbul'un 25 senelik hizmeleri Binali ağabeyimizle taçlanacak. Bakın 18 günlük icraatda en önemli yaptığı iş (Ekrem İmamoğlu'nu kastederek) kitap fuarını kaldırmak oldu. 37 senedir yapılan dini kitaplar fuarını hazmedemediler. Bir de esnafa laf atıyorlar, esnaf istemedi. Ya esnafla dini kitabın ne alakası var? Bilakis oraya insan giderse esnaf memnun olur. Onun için bu işin şakası yok, ya kazanacağız, ya kazanacağız" diye konuştu.

"Oylar sandıkta hiç edildi"

Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada sandık vurgusu yaptı. Herkesi sandığa sahip çıkmaya davet eden Yıldırım, "Sandıklara sahip çıkmamız gerekli, oylara sahip çıkacağız. 23 Haziran'da Ümraniye bu işin hesabını soracak. Hepimize görev düşüyor, herkes bir iki arkadaşıyla konuşup sandığa getirecek" dedi.

Yer altında sahur

Ümraniye'deki konuşmalarının ardından Anadolu Bölge Metro Bakım Atölyesi'ne geçen Binali Yıldırım, “23 Haziran’da bu işi halledeceğiz, 23 Haziran’da her şey daha güzel olacak. Hak yerini bulacak” dedi. Yerin metrelerce altındaki işçilerle sahur yapan Yıldırım, çayları da kendisi doldurdu.