Bingöl'deki deprem sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama

İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bugün Bingöl'de meydana gelen 4.1'lik depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bingöl'deki deprem sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama

Bugün Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 12.22'de 4.2 büyüklüğünde depremin meydana geldi. AFAD, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin derinliğini ise 9.15 km. olarak açıkladı. Bu depremin ardından İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür twitter hesabından deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

İşte Naci Görür'ün yaptığı açıklama;

Bu öğlen Bingöl ile Karlıova arasında 4,1 deprem oldu. Bu deprem benim tlf’daki bilgi sistemine düşmedi. Bu bölge ile ilgili size bilgi vereceğim. Burada 1939’da 7,9’luk Erzincan depremi oldu. Bu deprem Karlıova yönüne stres transfer etti. Bu 1949’da 7.1’lik Karlıova depremini  tetikledi. Daha sonra aynı mekanizma ve tetiklemeyle 1966 Varto (6,6) ve 1971 Bingöl (6,7) depremleri oldu. Ama Erzincan-Varto arasındaki yedisu fayı kırılmadı. Bu fay blokları arasındaki sürtünme direnci fazla olmalı. Ama Varto batısında tekrarlanan her deprem dikkat çekici.