TOKİ'den çıkan ev başkasına satılır mı?

TOKİ'den alınan ev başkasına satılır mı, herhangi bir cezası var mı?

TOKİ'den çıkan ev başkasına satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, son 18 yılda 970 bin konut ürettiklerini, yıl sonuna kadar 1 milyon konuta ulaşacaklarını ve yaklaşık 5 milyon vatandaşın TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda oturduğunu söyledi. Diğer yandan toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı ilanlara başvurarak ev sahibi olan vatandaşlardan bir kısmı ödeme güçlüğü ya da çeşitli sebeplerden evini başka birisine satılır mı araştırıyor. Peki, TOKİ'den alınan ev başkasına satılır mı, herhangi bir cezası var mı?

TOKİ Başkanlığı'nın duyurularını takip ederek, şartları sağlayan kişiler ev sahibi olmaya devam ediyor. Açık artırma yöntemi ya da çekiliş yöntemi ile ev sahibi olan vatandaşlar, ödeme güçlüğü çektiklerinde ya da farklı sorunları olduğunda evlerini satma durumunda kalabiliyorlar. Bu bilgi TOKİ ile sözleşme imzalayarak ev sahibi olan vatandaşlar imzaladıkları sözleşmelerde bulunuyor. İşte TOKİ konut sözleşmesinde evi başkasına devretme ile ilgili detaylar;

"Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır."