Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız!

Binnur Kaya'nın başrolünde oynadığı FOX TV'nin sevilen dizisi Kırmızı Oda'da Sekreter Tuna karakteriyle adından söz ettiren ödüllü ünlü oyuncu Gülçin Kültür Şahin'in ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız. İşte ayrıntılar...

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız!

Yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi adlı eserinden gerçek hayat hikayelerinden uyarlama olan sevilen dizi Kırmızı Oda seyirciyi ekrana kilitlemeye devam ediyor.

Başrol oyuncusu Binnur Kaya'nın bir psikiyatristi canlandırdığı dizi oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. 

Dizide en çok merak edilen isimlerden biri de, Kırmızı Oda'nın Tunası, ünlü oyuncu Gülçin Kültür Şahin...

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 2

Ödüllü oyuncu çıktı

Yakın zamanda Bir Başkadır adlı Netflix dizisinde yer alan güleryüzlü ve sempatik rolüyle izleyiciyi kendine bağlayan Gülçin Kültür Şahin, ödüllü oyuncu çıktı.

Şahin'in aynı zamanda ender rastlanan bir de kariyer hikayesi var. Gülçin Kültür Şahin’in akademisyenlikten memurluğa, oradan da oyunculuğa uzanan renkli kariyeri şaşırttı.

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 4

İstifa edip oyuncu oldu

ODTÜ’de 3 yıl akademisyen olarak çalışan fakat sonrasında burayı bırakıp, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Gıda Mühendisi olarak işe başlayan Şahin, zamanla memurluğun kendisine göre olmadığı kararına vardı ve istifa etti.

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 6

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sı Gülçin Kültür Şahin kimdir? 

10 Ekim 1987 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

abaeski Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği Bölümü'nü tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından 2010-2013 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans ile birlikte araştırma görevliliği yapmıştır.

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 8

2012 yılında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Gıda Mühendisi olarak işe başlamıştır. Bu sırada TiyatroMUZ Tiyatro Ekibi ile oyunculuk kariyerine de ilk adımını atmıştır. 2013 yılında Bilkent Üniversitesi'nde Oyunculuk Bölümü'nde tam burslu olarak eğitime başlamıştır. 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu'nda Program Koordinatörü olarak görev almıştır. 2017 yılında Bilkent Üniversitesi'nden bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan istifa ederek oyunculuk kariyerine hızlı bir giriş yapmıştır.

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 10

2018 yılında Adım Feuerbach adlı oyunda Selçuk Yöntem ve Toprak Can Adıgüzel ile birlikte rol almıştır. Yine aynı yıl yönetmenliğini Tolga Karaçelik'in yaptığı Kelebekler filmindeki "Hatice" rolü ile 2018 Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi olmayı başarmıştır. Oyunculuğun yanı sıra 2017 yılından beri Milliyet Kitap'ta kitap tanıtımı üzerine yazılar yazmaktadır.

 

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 12

Oynadığı tiyatro oyunları:

Benim Adım Feuerbach (2018) - Oyuncu, Madde 22 (2017) - Oyuncu ve Reji Asistanı, Lefty’i Beklerken (2017) - Oyuncu, Mouthgasm Pt1 (2016) - Oyuncu (İngilizce), Voiceless (Dans Projesi) (2016) - Dansçı, Dr. Korczak Örneği (2015) - Oyuncu ve Yönetmen Yrd., Kel Kantocu-Ders (2015) - Oyuncu, Lady with a Lapdog with Jokes and A Happy Ending (2015) - Oyuncu (İngilizce), American Blues (2014) - Ses Teknisyeni (İngilizce), Hadi Bakalım Stand-up Gösterisi (2013) - Yazar ve oyuncu, Çıkmaz Sokak Çocukları (2013) - Reji Asistanı ve Ses Teknisyeni, Doğaç Seleksiyon (Doğaçlama Tiyatro) (2012) - Oyuncu, Soyut Padişah (2012) - Oyuncu

Kırmızı Oda'nın Sekreter Tuna'sının ender rastlanan kariyerine çok şaşıracaksınız! - Resim : 14

Rol aldığı filmler:

Kumbara, Çatlak, Yedinci Koğuştaki Mucize, Sibel, Kelebekler 

Rol aldığı diziler:

Gülperi 

Ödülleri ve adaylıkları:

Ankara Uluslararası Film Festivali – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, 2018 (Kelebekler)

51. SIYAD Türkiye Sinema Yazarları Derneği Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adaylığı (Kelebekler)

24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri, Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Adaylığı (Kelebekler