Bir hafta kaldı! Hayvanat bahçesindeki yüzlerce hayvan öldürülecek

Galler'de bir hayvanat bahçesi, kaynak eksikliği yüzünden açlık tehlikesi altındaki yüzlerce hayvanı öldürmek zorunda kalabileceği şeklinde açıklama yaptı.

Bir hafta kaldı! Hayvanat bahçesindeki yüzlerce hayvan öldürülecek

Hayvanat bahçesinin yayımladığı videonun altyazısında, "Borth Vahşi Hayvan Krallığı'nda finansal açıdan işlerin kötü göründüğünü söylemekten üzüntü duyuyorum" ifadeleri yer alıyor.

"Muhtemelen bir haftalık paramız kaldı, sonrasında hayvanlarımızın bazılarını sahiplendirmeye bakmaya başlamak ya da yuva bulamadığımız hayvanları son çare olarak öldürmek durumunda kalacağız"

“Uzun ve sakin kış sezonunun" ardından zaten zorluk çeken hayvanat bahçesi hükümetin özel olarak hayvanat bahçelerine ayırdığı fonun sadece İngiltere'deki işletmelere verileceği ortaya çıktıktan sonra sorunun büyüdüğünü söyledi. Çift, “Şimdi her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyacımız var. Her şeye rağmen her zamanki gibi pes etmemeye kararlıyız" dedi.

Independent Türkçe'nin Independent'ten aktardığı haberine göre Ceredigion'daki hayvanat bahçesine, bir hayvanın kaçması halinde yeterli sayıda eğitimli keskin nişancısı bulunmadığı için Ocak'ta kapanma talimatı verilmişti. Şubat'ta hayvanat bahçesinin tekrar açılmasına izin verildi.

DAHA ÖNCE KAPATMA ÇAĞRILARIYLA KARŞI KARŞIYA KALMIŞTI

300'den fazla hayvan barındıran hayvanat bahçesi daha önce de bir vaşağın "korkunç derecede hatalı bir muameleyle" kazara boğulmasının ve bundan sadece birkaç gün sonra ikinci bir vaşağın kaçmasının ardından vurularak öldürülmesinden sonra kapatma çağrılarıyla karşılaşmıştı.

Hayvanat bahçesini eleştirenler işletmeyi "hobi hayvanat bahçesi" diye damgalayarak Birleşik Krallık'taki (BK) bazı hayvanat bahçelerinde iyi niyetli fakat vasıfsız sahiplerin hayvanlara düzgün bakamadığına yönelik endişeleri açıklığa kavuşturmuştu.

Tweedy çifti daha önce hayvanat bahçesinin hobi olduğunu reddetmiş, 2016'da işletmeyi devraldıklarında hayvanat bahçesinin "çok kötü durumda" olduğunda ve iyileştirmelerde bulunduklarında ısrar etmişti.

İşletme sahipleri, “Bu yeri para kazanmak için değil, hayvanları sevdiğimiz ve bu güzel konumdaki yerin ciddi alaka ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu fark ettiğimiz için satın aldık" dedi.

"Hayvanların çoğu hayvan ticaretinden kurtarıldı. Birçoğu da sahiplerinin daha fazla bakamadığı egzotik hayvanlar."