Bir ilde daha fiyatı yükseldi! Ne kadar zam geldi? Bundan sonra o ilde ekmek kaç TL olacak?

Yaşadığımız son bir yılda enflasyon ve ekonomik kriz sebebiyle her türlü üründe yaşanan gıda artışı temel gıda maddesi ekmeği de vurdu. Yapılan zamlardan nasibini alan ekmek fiyatlarına bazı illerde zam gelmişti. Ekmek fiyatlarına zam gelen illere bir yenisi daha eklendi.

Bir ilde daha fiyatı yükseldi! Ne kadar zam geldi? Bundan sonra o ilde ekmek kaç TL olacak?

Ekmek fiyatlarına zam gelen iller arasına bir yenisi daha eklendi. Maliyetlerin artmasıyla beraber ekmek fiyatlarına gelen zamlar il il devam ediyor. Temel gıda maddesi olan ekmeğe gelen zamlar vatandaşları düşündürmeye başladı. Peki ekmeğe hangi ilde zam gelecek? Zamlı ekmek fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ekmek fiyatına bir ilde daha zam geliyor

İzmir’de ekmeğe zam geleceği duyuruldu. 4 TL'den satılan 210 gram ekmeğe, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren zam gelecek. 210 gram ekmek o tarihte itibaren 5 TL’den satılmaya başlayacak. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği komisyonu tarafından bu gramaj ve fiyat onaylandı. Ekmek fiyatlarına yapılacak olan zam kararının Ticaret Bakanlığı’na da bildirildiği ve bakanlık tarafından gelecek onayın ardından resmiyete döküleceği öğrenildi. Artan maliyet ve un fiyatlarının ardından ekmek fiyatları da il il yükselmeye devam ediyor.

Bursa'dan sonra İzmir'de zam

Geçtiğimiz dönemde Bursa’da ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılmıştı, Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, 4 TL'den satılan 200 gram ekmek fiyatının 5 TL'ye çıkardığını duyurmuştu. 2.5 TL'ye satışa çıkan 200 gram ekmek, şubat ayında yapılan zamla birlikte 3 TL'ye çıkarılmıştı. 15 Haziran 2022 tarihinde de yapılan ikinci zamla birlikte ekmek fiyatı 4 TL'ye çıkarılmıştı. Son gelen zamla birlikte Bursa’da 200 gram ekmek fiyatı 5 liraya yükseltildi. İl il artmaya devam eden ekmek fiyatlarında son zam haberi de İzmir’den geldi.

İzmir’de 210 gram ekmek fiyatı 4 TL'den satılırken, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren 5 TL'ye yükselecek. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği komisyonunun bu fiyatı ve gramajı onayladı. Bu zam kararı Ticaret Bakanlığı’na bildirildi ve bakanlığın onayından sonra resmiyet kazanacak.