Bir Zamanlar Kıbrıs 2. Bölüm full izle

Kıbrıs Türklerinin yaşadığı katliamın anlatıldığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi 2. bölümü tek parça olarak internete yüklendi. Dizinin yeni bölümünde; Köylerinden kasabalarından edilmiş 20 bin Kıbrıs Türkü gibi Kemal ve ailesi de göç yolunda zulüm altında eksilerek yoluna devam etmektedir.

Bir Zamanlar Kıbrıs 2. Bölüm full izle

Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan ve Tayanç Ayaydın’ın başrollerini paylaştığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi yayın hayatına başlıyor. 1963'den itibaren Kıbrıs Türklerinin yaşadığı ve tarihe Kanlı Noel olarak geçen katliamı konu alan TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Kırmızı 2.bölümü yayınlandı. 8 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 2.bölümünde; Köylerinden kasabalarından edilmiş 20 bin Kıbrıs Türkü gibi Kemal ve ailesi de göç yolunda zulüm altında eksilerek yoluna devam etmektedir. Kemal bir yandan kafileye sahip çıkmalı diğer yandan kaçırılan karısı ve kızına bir an önce ulaşmalıdır. Sampson’un özellikle İnci’yi neden kaçırdığı ortaya çıkarken Makaryos son yumruğu vurma peşindedir. Lefkoşa düşürülecek, Türk liderler ele geçirilecektir. Ankaralı adaya ayak basar basmaz hem Lefkoşa’yı hem de göçenleri rahatlatmak için hamlelerine başlar. Bereli kahraman Kıbrıslı Mücahitle kol kola girdiğinde Türkler ilk şoku atlatıp destansı vatan savunmalarını başlatır. İşte Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 2. bölüm tek parça linki…

Bir Zamanlar Kıbrıs 1.bölümde ne olmuştu?

Tüm Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler gibi Dereli Ailesi de o sabaha bir daha asla bir araya gelemeyeceklerini bilmeden uyandı… Yüzyıllardır Akdeniz’in ortasında toprak ne verdiyse onunla yaşayan rüzgar hangi şarkıyı söylediyse onu mırıldanan, kalpleri kime çarptıysa onun elini tutan Dereli ailesi, uyandıkları günün tarihe Kanlı Noel olarak geçeceğini bilmiyordu. O gün, sadece Kemal Dereli ve yüz binlerce Kıbrıs Türkünün değil, Kıbrıs’ta yaşayanlar da dahil devlet için gizli görevde çalışan ve “Anavatan”da, Ankara’da yaşayan yüz binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hayatı da bir daha asla “eskisi gibi olmayacak” şekilde değişti.
Tarihimizin önemli bir kesiti olan, Kıbrıs Türk halkının büyük dramının ve Türkiye ile dayanışma halinde zafere ve barışa götüren o eşsiz ve görkemli direncinin anlatıldığı, “Bir Zamanlar Kıbrıs” izleyicide büyük bir heyecan uyandıracak.

Bir Zamanlar Kıbrıs 2. Bölüm izle

Bir Zamanlar Kıbrıs 2. Bölüm tek parça olarak izleyebileceğiniz link.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi konusu

2963, Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar yan yana sorunsuzca yaşamaktadır. Adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir. Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi oyuncuları kimdir?

  • Kemal - Ahmet Kural
  • İnci – Pelin Karahan
  • Ankaralı- Serkan Çayoğlu
  • Ayşe- Gülper Özdemir
  • Samson – Tayanç Ayaydın
  • Rauf Denktaş – Devrim Saltoğlu
  • Derviş – Hasan Küçüktekin
  • Sıtkiye – Deniz Baytaş
  • Pembe – Miray Akay
  • Salahi – Ahmet Somers
  • Sandy – Sümeyra Koç
  • Dr. Fazıl Küçük – Hakan Güner
  • Grivas – Nebil Sayın