Yeşilçam'ın efsanesi hayata gözlerini yumdu

Birçok filmde başrol de oynayan Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Yılmaz Cesur hayata gözlerini yumdu. Acı haberi sanatçı dostu Onur Akay paylaştı...

Yeşilçam'ın efsanesi hayata gözlerini yumdu

Yeşilçam'da birçok filmin başrolünde yer alan ve Türk halkının yakından tanıdığı usta oyuncu için kahreden haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Yeşilçam’ın usta oyuncularından Yılmaz Cesur’un vefat ettiğini duyurdu. Dün gece Instagram’da ünlü sanatçı Ayşe Mine ile canlı yayın yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, canlı yayında Yeşilçam’ın usta ismi Yılmaz Cesur’un 26 Mart 2021 Cuma günü vefat ettiğini duyurdu.

Canlı yayını izleyenlerden Onur Akay’a gelen, “Neden vefat edenlerden önceden haberi oluyor, bu durum onda üzüntü veriyor mu?” sorusu sonrası Onur Akay, “Yeşilçam’ın bir usta ismi bugün toprağa verildi kimsenin haberi yok Ayşe abla biliyor musunuz? Dün vefat etti ve ben bunu dün yazamadım. Başka türlü bir işim vardı. Yazamadığım için kimsenin haberi yok. Şimdi yazmasam kimse bunu yazmayacak.” ifadelerini kullandı.

Ayşe Mine ise yaptığı yorumda, “Ne kadar sevap kazandığını biliyor musun? Ne kadar dua kazandığını biliyor musun? Onlar bir sanatçı. Veda edenler, ebediyete göçenler sanatçılar. Onlar için bir yazı yazılması, magazinde yer bulması ailesi ve arkasındakiler için, bıraktıkları için bir onur, bir şereftir. Bunu sen yapıyorsun, diğerleri de yapmadığı için onlar da utansınlar yani.” dedi. Akay, Yılmaz Cesur’la ilgili şöyle konuştu:

“Cesur Yılmaz diye de bilinir Yılmaz Cesur diye de bilinir. Başrol oyunları oldu, birçok filmde oynadı, TRT’de dizilerde oynadı. Bugün Ayazağa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Bütün sevenlerine başsağlığı dilerim. Kandil gecesi uğurlandı.”

27 Mart Tiyatrolar Günü’nde son yolculuğuna uğurlanan usta oyuncunun ölüm nedeni ile ilgili bilgi verilmedi.

Yılmaz Cesur Kimdir?

14 Mayıs 1951 yılında Elazığ’da doğan Yılmaz Cesur, 1970’li yıllarda Yeşilçam’a girdi ve birçok isimle film çekti. Dizilerde de rol alan ve başrol oynadığı filmleri de olan Yılmaz Cesur’un oynadığı filmler arasında Darbe, Kader Çıkmazı, En Büyük Babam, Sözde Kızlar, Yaşamadım ki, Yıkıla Yıkıla, Sülün Osman, Köy Kabadayıları, Yeter Be, Gelin Kayası, Gölet, Çoban Yıldızı, Dilekçe, Son Cellat, Dökülen Yapraklar, Beyaz Diken, Bir Şenliktir Yaşamak, Zehirli Çiçek, Son Yolcu, Beni Bensiz Yargılama ve Janjan gibi filmler var.