Biri bitmeden diğeri başlıyor! Hayvanları öldürdü, insanlara bulaşıyor... Uzmanlar yeni tehlikeye karşı harekete geçti

ABD'nin batı kıyısında ölen dört deniz su samuru üzerinden yapılan araştırma korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. İncelemede samurların insanlara bulaşabilecek bir parazitten öldüğü belirlendi. Uzmanlar parazit için araştırma yapılmasını önerirken bu türün insanlar için bir sağlık tehdidi oluşturabileceği konusunda uyardılar.

Biri bitmeden diğeri başlıyor! Hayvanları öldürdü, insanlara bulaşıyor... Uzmanlar yeni tehlikeye karşı harekete geçti

Tüm dünya koronavirus ile mücadele de çok büyük kayıplar yaşadı. İnsanlığın yeni bir salgınla mücadele edecek gücü bulunmazken bu kez bambaşka bir tehlike baş gösterdi.

ULTRA NADİR PARAZİT

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki kıyıda 4 su samurunun öldüğü belirlendi. Samurları inceleyen ekipler yaptıkları çalışma sonucu samurlarının, insanlara bulaşabilecek ultra nadir parazit enfeksiyonundan öldüğünü tespit etti. Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı ve Kaliforniya Üniversitesi Davis'in bir raporuna göre, samurlar alışılmadık derecede ciddi bir toksoplazmoz formundan öldü. Bilim adamları hastalığın mikroskobik parazit toksoplazma gondii'den kaynaklandığını söylüyorlar. Uzmanlar, insanlar da dahil olmak üzere diğer türlere yayılabilecek "özellikle virülalı" nadir parazit türü için araştırma yapılmasını öneriyor.

Biri bitmeden diğeri başlıyor! Hayvanları öldürdü, insanlara bulaşıyor... Uzmanlar yeni tehlikeye karşı harekete geçti - Resim : 1

ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Frontiers in Marine Science dergisinde yayınlanan ön bulgular, toksoplazmozun su samurlarında yaygın olduğunu ve ölümcül olabileceğini belirtiyor.
Bilim adamları, olağandışı türün "özellikle öldürücü" göründüğünü ve sağlıklı yetişkin su samurlarını hızla öldürebildiğini söylüyor.

İNSANLAR İÇİN SAĞLIK TEHDİDİ OLUŞTURUYOR

Uzmanlar, daha önce suda yaşayan hayvanlarda hiç bildirilmeyen nadir türün, diğer deniz yaban hayatı ve insanlar için bir sağlık tehdidi oluşturabileceği konusunda uyardılar.
Şu anda, insanlarda suşla ilgili herhangi bir enfeksiyon bildirilmemiştir.

"ÖNLEMLER İSTİYORUZ"

California Balık ve Yaban Hayatı Departmanından sorumlu yazar Doktor Melissa Miller şunları söyledi: "Bu parazit insanları ve diğer hayvanları enfekte edebildiğinden, başkalarının bulgularımızdan haberdar olmasını, vakalarla karşılaşırlarsa hızla fark etmelerini ve önlemek için önlemler almalarını istiyoruz."