Gözlerine inanamadılar

Bisiklet yarışı sırasında helikopterden çekilen görüntüyü izleyenler dikkatli bakınca skandalı gördü. Görüntülerin ardından hemen harekete geçildi ve o adrese baskın düzenlendi.

Gözlerine inanamadılar

İspanya'nın Katalonya bölgesinde düzenlenen bisiklet yarışında diğer yarışmalarda olduğu gibi helikopterle görüntü alınıyordu. Ancak dikkatli izleyiciler hiç akıllara gelmeyecek bir şey fark etti. Bir evin çatısında yüzlerce kök esrar bitkisi bulunuyordu.

Sosyal medya sayesinde görüntüler kısa süre içerisinde viral oldu. Vuelta a España yarışmasını takip eden polisler, görüntülerin çekildiği bölgedeki binayı tespit edip operasyon düzenledi ve yüzlerce kök esrara el koydu. Çatının iki farklı bölümüne ekilen esrar bitkisi bisiklet yarışmasının 8. etabının helikopterle çekilmesi sayesinde bulunmuş oldu.

Polis, kişileri sorguya alırken içmek için mi yoksa satmak için mi ektiklerini araştırıyor. İspanya yasalarına göre kişisel içim için ekmek yasal ancak satmak suç. Zanlılar suçlu bulunduğu takdirde 27 bin euro para cezası alacak.