Bitcoin 10 bin doların altında!

Piyasalarındaki olumlu gelişmelerle yılın yeni rekor düzeylerini gören piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, 10 bin doların altına geriledi. Öte yandan altın ile paralel hareketleri dikkat çeken Bitcoin'in altının dijital versiyonu olma yolunda hızla geliştiği belirtiliyor.

Bitcoin 10 bin doların altında!

Geçtiğimiz haftalarda son zamanların rekor seviyesine ulaşarak yatırımcısını sevindiren Bitcoin, 10 bin doların altında seyrediyor. Piyasanın belirleyici kripto para birimi 188 milyar 706 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 61’ini oluşturdu.

Hafta sonu düzenlenen G20 Zirvesi’nde ABD ve Çin’in ticari görüşmelere devam edeceğinin açıklanması ile yatırımcılardaki risk iştahının yatışması, kripto para birimleri piyasalarını da etkiledi. Piyasalarda görülen düzeltme hareketinin etkisiyle Bitcoin düşüş trendine girdi.

Toplam 2,296 adet kripto para biriminin oluşturduğu en yüksek hacimli 100 birimden son 24 saatte 83’ü düşerken, piyasadaki düşüşe yüzde 17.16 ile 17.nci sıradaki Chainlink öncülük etti.

Buna paralel olarak en büyük 10’daki genel düşüşün de etkisiyle piyasa hacmi 309 milyar 176 milyon dolara geriledi.

- Bitcoin “dijital altın” olma yolunda ilerliyor

Öte yandan Bitcoin'in bir çeşit dijital altın olarak gelişim süreci de güç kazanıyor. Bu, altın ile paralel hareketleri dikkat çeken bitcoin yatırımcılarının, yön arayışı sırasında altın fiyatlarına bakabilecekleri anlamına geliyor.

Söz konusu teori, altının 25 Haziran'da zirve görmesi ve Bitcoin'in bir gün sonra tepe noktasına ulaşmasıyla birlikte geçen hafta net olarak işledi.

Bloomberg Intelligence'a (BI) göre kurumsal yatırımcıların kripto paraya desteği, negatif faizli tahvillerde küresel çaptaki artış ve Fed faiz indirimi beklentileri gibi sebeplerden dolayı giderek artacak.

Bitcoin'un altının dijital versiyonu olma yolundaki doğru evrimi BI'ya göre kripto para piyasasının tamamına kıyasla daha hızlı ilerliyor.

Yatırımcılar söz konusu benzerlikten kaynaklı riskleri geçen hafta tecrübe etti. Bitcoin ve altın yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesiyle sert düştü.

BI tarafından Haziran ortasında kaleme alınan notta, Bitcoin'un altının dijital versiyonu olma yolunda evriminin güç kazandığı, ancak genel olarak kripto para piyasasının daha az ilgi uyandırdığı belirtildi.

BI'ya göre Bitcoin'in volatilitesi -son dönemdeki artışlara rağmen- düşmeyi sürdürecek.