Twitter'ın CEO’su da parayı Bitcoin'e gömmüş!

Madencilik faaliyeti çok fazla enerji harcayan Bitcoin’le ilgili Elon Musk'ın eleştirilerine Twitter CEO’su Jack Dorsey’den yanıt geldi. İki milyader kripto para borsalarının en büyük birimi olan Bitcoin'de karşı karşıya geldi.

Twitter'ın CEO’su da parayı Bitcoin'e gömmüş!

Tesla Inc.'in CEO'su Elon Musk ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, kripto para piyasalarında rekor üstüne rekor kıran Bitcoin konusunda karşı karşıya geldi. Dünyanın 1 numaralı kripto parasının geleceği ile ilgili tartışmalarsa devam ediyor.

Uzun bir süredir Bitcoin savunucusu olan Twitter ve Square şirketlerinin CEO’su Dorsey Cuma günü paylaştığı bir Twitter mesajında Bitcoin’in her şeyi “daha iyi yönde” değiştirmekte olduğunu belirtti. Dorsey “Bitcoin’i daha iyi hale getirmek için sonsuza kadar çalışacaklarını” söyledi.

Dorsey’in Twitter mesajı Square şirketi Baş Finans Sorumlusu Amrita Ahuja’ya cevap niteliğindeydi. Ahuja ödeme platformunun Bitcoin stratejisini değiştirmediğini ve şirketin daha yeşil bir gelecek için çalışmalarını sürdürdüğünü paylaşmıştı.

Square şirketi 400 milyon dolar piyasa değeri olan 8.027 adet Bitcoin tutuyor. Ancak Financial News’in haberine göre Square’in yeni Bitcoin alma planı bulunmuyor. Square’in Cash isimli uygulaması müşterilerin dijital varlıkları satın almasına izin veren ilk büyük borsalardan birisiydi.

Dorsey tarafından gelen açıklamalar Musk’un Çarşamba günü Twitter üzerinden Bitcoin hakkında yaptığı sert eleştirilerin sonrasında geldi. Elon Musk elektrikli araç şirketi Tesla’nın Bitcoin üzerinden ödeme kabul etmeyi durdurduğunu açıklamıştı.

Finansgundem.com’da yer alan habere göre, Elon Musk söz konusu açıklamasında, “Bitcoin madenciliği ve işlemleri için özellikle kömür olmak üzere fosil yakıtların kullanımının hızla artmasından endişe duyuyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Milyarderin Twitter mesajı, Bitcoin'in karbon ayak izi ve Musk gibi ünlülerin ve yüksek profilli yöneticilerin desteğini arkasına alarak popülerlik kazanan kripto para birimleri hakkında kripto madenciliğinin etkileri konusundaki soru işaretlerini alevlendirdi.

Bitcoin'in çalışma yöntemi olan blockchain protokolü neredeyse diğer tüm kripto para birimlerinden daha fazla elektrik harcıyor. Bu konu blockchain çevrelerinde giderek daha fazla büyüyen bir tartışma konusu haline geldi.

Dijital madencilik faaliyetleri için Bitcoin'den daha az güç gerektiren Dogecoin'i güçlü bir biçimde destekleyen Musk, çevresel kaygılarını dile getirmesinin ardından Bitcoin'i terk etmekle ve kripto para piyasasını bir çıkmaza sokmakla suçlandı.

Teknoloji şirketi TRG Datacenters'a göre Dogecoin 0,12 kilowatt saat enerji tüketiyor. Ripple Lab'ın XRP coin'i en az karbon ayak izi olan kripto para birimi özelliğini elinde bulundurarak 0.0079 KW/s enerji tüketiyor. Buna karşın Bitcoin’se saatte 707 kilowatt enerji harcıyor.

Alış 62.271,93
Satış 62.271,94
Değişim 0,00
Son Değer 62.271,93
En yüksek 64.117,09
En düşük 59.600,01
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00