BitMex CEO’su görevi bıraktı: Yerine kim geliyor?

BitMEX bugün yayınladığı duyuru ile şirket CEO’su Arthur Hayes’in görevden ayrıldı. Şirketin bağlı olduğu 100x adlı şirketin geçici CEO’luğunu Vivien Khoo üstlenecek.

BitMex CEO’su görevi bıraktı: Yerine kim geliyor?

Bitcoin türev borsası BitMEX, ABD’de şirket aleyhinde açılan davanın ardından yönetim değişikliğine gitti. BitMEX CEO’su Arthur Hayes kendisi hakkında açılan davanın ardından 100x Group CEO’luğundan istifa ettiği açıklandı. Bu süreç içerisinde BitMEX CEO’luğuna 2019 yılından beri şirketin COO’luğunu üstlenen Vivien Khoo atandı.

Dava sonrası yönetim değişti
ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) geçen hafta BitMEX hakkında bir dava açtı. Davada şirket kurucuları Arthur Hayes, Samuel Reed ve Ben Delo; KYC/AML yasalarını ihlal etmekle suçlandı. ABD’li kolluk kuvvetleri bu davanın ardından şirket kurucularından Samuel Reed’i tutukladılar.

BitMEX kurucuları, kendileri hakkında açılan davanın ardından şirketteki görevlerinden ayrıldılar. 100x Group tarafından yapılan açıklamaya göre Arthur Hayes CEO’luk, Samuel Reed ise CTO’luk görevini bıraktı. Bir diğer kurucu olan Ben Delo’nun da şirketteki yöneticilik rolüne son verildi. Hakkında şirket kurucuları ile birlikte dava açılan İş Geliştirme Müdürü Greg Dwyer’ın ise izne çıkarıldığı öğrenildi.