Rekor geldi! Ethereum'da ralli bitmedi

Blok zincirinde tahvil çıkarılacağının açıklanmasının ardından Ethereum'un haftalık yükselişi yüzde 30'u aştı. Kripto para piyasalarında son durum...

Rekor geldi! Ethereum'da ralli bitmedi

Bitcoin, 59 bin dolar sınırından, piyasalara gelen genel satışların etkisiyle 55 bin dolara gerilerken, Avrupa Yatırım Bankası'nın, Ethereum blok zincirinde tahvil çıkaracağının açıklanmasının ardından Ethereum'un haftalık yükselişi yüzde 30'u aştı.

Kripto para piyasalarındaki toplam piyasa hacmindeki payı 2018 yılı Ağustos ayından bu yana ilk kez geçen hafta yüzde 50'nin altına gerileyen Bitcoin'in payı yüzde 47'in de altına inerken, Ethereum'un payı da yüzde 17'ye yaklaştı.

Kripto para piyasalarındaki satışların etkisiyle, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 81 birimin değeri düşerken, ilk 10 birimden, Bitcoin dahil beş birim düşenler arasındaydı.

Ne olmuştu?

Resmi Gazetede Cumartesi günü yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Değişiklik ile, kripto varlık servis sağlayıcıları, kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek ile sorumlu kuruluşlar arasına eklenerek yükümlülük kapsamına alındı.

Yapılan değişiklikle hali hazırda bankalar, spor kulüpleri, sigorta şirketleri, sermaye piyasası kuruluşları gibi suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanını engellemekle yükümlü kuruluşlar arasına "kripto varlık servis sağlayıcıları" da eklendi.