Böbreğini satmak isteyenlerden Türk Böbrek Vakfı'na telefon, mail yağıyor!

Ekonomik zorluk çektiğini söyleyen vatandaşlar Türk Böbrek Vakfı’na böbreklerini nasıl satabileceklerini soruyor. Türk Böbrek Vakfı(TBV) Başkanı Timur Erk "Ne yazık ki organ bağışı yapmaktan ziyade satmak isteyenler var. Uluslararası ve ulusal düzeyde ekonomik sıkıntı var. Organ bağışı yapmak isteyenlerin oranı yüzde 40 azaldı." dedi.

tv100 Ana Haber'de Ece Üner böbreğini satmak isteyenlerin yaptığı Google aramalarından “Bir böbrek kaç para eder” soru bu… Ailenizden birinin Google arama geçmişini açtınız ve “böbrek satma ne kadar?” diye bir arama gördünüz. Kahrınızdan ölürsünüz. Gerçek şu ki bu kahırla yaşamamız gerek. Temel ihtiyaçlara gelen zamlar, gelirlerdeki düşüş vatandaşın geçim sıkıntısı her geçen gün daha da derinleştiriyor. Borçların altında vatandaşlar çareyi başka alanlarda arıyor. “Böbreğimi satmak istiyorum?” araması 400 kat arttı." sözleriyle bahsetti. 

VAKFA BÖBREĞİNİ BAĞIŞLAMAK İÇİN DEĞİL, SATMAK İÇİN BAŞVURANLARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Böbreğini satmak isteyen vatandaşlar kan grubunu yazıp, sağlıklı olduklarını belirterek Türk Böbrek Vakfı’na mailler atıyor. Vakfa böbreğini bağışlamak için değil, satmak için başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Hastalar da Türk Böbrek Vakfı da organ bağışı bekliyor.

"NE YAZIK Kİ ORGAN BAĞIŞI YAPMAKTAN ZİYADE SATMAK İSTEYENLER VAR"
Türk Böbrek Vakfı(TBV) Başkanı Timur Erk “Hem telefon, hem mail, hem de sosyal medyadan ‘ihtiyacım var böbreğimi satmak istiyorum’ diyorlar. Ne yazık ki organ bağışı yapmaktan ziyade satmak isteyenler var. Uluslararası ve ulusal düzeyde ekonomik sıkıntı var. Organ bağışı yapmak isteyenlerin oranı yüzde 40 azaldı.“ ifadelerini kullandı.