Çöpleri temizletmeyen Başkan'a suç duyurusu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kendine ait sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım hakkında avukat Göray Karadut tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Çöpleri temizletmeyen Başkan'a suç duyurusu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, yere çöp atılmasına tepki gösterdi ve kirletilen bölgeyi temizletmeyeceğini duyurdu. Bölgede yaşayan vatandaşlar isyan edince bir avukat Aras hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aras, sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımla kararını duyurmuştu:

Çöpleri temizletmeyen Başkan'a suç duyurusu - Resim : 1

Aras'ın paylaşımının ardından ilçede yaşayan avukat Göray Karadut harekete geçti. Başkan Aras'ın paylaşımının doğru olmadığını düşünen Karadut, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Karadut, Bodrum Belediye Başkanı Aras'ın görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini belirterek yaptığı suç duyurusunda, Belediye Kanunu'na atıf yaparak, yerel yönetimlerin çevre sağlığı, temizlik ve katı atık gibi konulardaki sorumluluğuna dikkat çekti.

Aras hakkında kamu davası açılmasını talep eden Karadut, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, belediye başkanının görevini yapmadığını ifade etti.

Avukat Göray Karadut, şunları söyledi: "Bu sosyopatik bir davranış. Vandalların yaptığının cezasını halk çekemez. Her yağmur yağdığında Bodrum'u sel basar. Çünkü dere yataklarına yol, ev yapılmış. O zaman her sel olduğunda önlem almayalım, o evleri, yolları yapanlar utansın. Ocağı açık bırakıp evi yanan insana ders olsun diye yangını mı söndürmeyeceksin? Bütün halk cezalandırılamaz."