Bodrum ve Milas'ta yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde yangın çıktı. Yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Valilikten açıklama yapıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın kontrol altına alındı

Bodrum ve Milas'ta yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçesinde saat 14.15 sularında çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle büyüdü. Yangına havadan ve karadan 5 helikopter, 50 arazöz ve 150 orman işçisiyle müdahale edildi.

Ekipler, uzun süren uğraşın ardından yangını kontrol altına almayı başardı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum'da çıkan orman yangınının rüzgârın etkisiyle büyüdüğünü ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi.

Vali Civelek, "Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için de gereken çabanın gösteriliyor" dedi.

Yangın bölgesine, Aydın'ın Nazilli ilçesi ve İzmir'in yanı sıra çevre illerden de destek ekipler çağrıldığı öğrenildi.

Yangının, Mumcular Mahallesi Bayır Küme Evleri yakınlarında olması tedirginliğe neden oldu.

Evlerini terk ettiler

Öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürmek için Mumcular Mahallesi'ne bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Alevler köylere kadar ulaştı.

Bazı köy sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çok sayıda ambulansın da sevk edildiği bölgede dumandan zehirlenen vatandaşların olduğu öğrenildi.