Yine kahreden haber

Önce Aylan Kurdi, ardından Valeria... Dünyada yeni bir hayat için kaçarken canını yitiren bebeklere bir yenisi daha eklendi. Bodrum'da 1 göçmen bebek maviliğin derinliklerinde kayboldu.

Dünyada büyük bir hızla büyümeye devam eden göçmen sorunu çocukların hayatına mal olmaya devam ediyor. Aylan Kurdi'nin sahile vuran cansız bedeni büyük bir şok yaşatmış, göçmen konusu yeniden gündeme gelmişti ki, El Salvadorlu Valeria'nın babasının tişörtünün içindeki cansız bedeninin fotoğrafı büyük bir şok daha yaşatmıştı.

Bugün yine aynı şey yaşandı. Bodrum'da batan lastik botta 15 göçmen bulunuyordu. Aralarında 1 küçük bebek vardı. Bot battı, sahil güvenlik koştu ancak o hariç herkes kurtarıldı. 15 kişi sahil güvenlik botlarına alınırken minik bebek mavi sulara gömüldü. Bir çocuk daha yeni bir yaşam umuduyla çıkan yolculukta son yolculuğuna gitti.

Çocuklar ölüyor, dünya susuyor

Dünya önce Aylan Kurdi'yi tanıdı. 3 yaşındaydı minicik bedeni kıyıya vurduğunda. O da Riham gibi Suriyeliydi. Savaştan kaçmıştı, göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu hayatını kaybetti. Minik bedeni Bodrum kıyılarına vurdu, dünya o gün Suriyeli mültecilerin sesini duydu.

Bir diğer çocuk ise El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez'in 11 aylık kızı Valeria oldu. Babası ile birlikte sefaletten, ölümden kaçabilmek için yola çıkmıştı. Meksika ile ABD'yi ayıran Rio Bravo nehri üzerinden ABD'ye geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. Minicik bedeni babası ile birlikte nehir kenarında bulundu, dünya bir kez daha mültecilerin sesini duydu.