600 balıkçının ekmek kapısı balıkçı barınağı marina yapılacak!

Bodrum’un Güllük beldesindeki balıkçı barınağının bulunduğu alan özelleştirmeye açıldı. Yerine marina yapılacak alan 600 balıkçının ekmek kapısı. Atalarından dedelerinden beri balıkçılıkla geçinen Güllük halkı marinanın yapılmasıyla kazanç kapılarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Balıkçı barınağı tahliye tehlikesiyle karşı karşıya marina yapılırsa 600 balıkçı aç kalacak. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güllük’deki balıkçılar tehdit altında. 
Balıkçı barınağının bulunduğu bölge özelleştirmeye açıldı. Satın alınan alana şimdi marina yapılacak. Balıkçı teknelerinin çıkış rotası ise marina porjesinin içerisinde kalıyor. Dolayısıyla marinanın yapımına başlanmasıyla birlikte balıkçı tekneleri tahliye edilecek. 

Ancak tahliye edilecek balıkçılar için herhangi bir yer gösterilmedi. Teknelerini nereye bağlayacaklarını bilmeyen balıkçılar marina yapımına tepki gösterdi. Çevrede balıkçıların teknelerini konuşlandırabileceği bir tek alan mevcut o da iskele yakınında
ancak bu alanın ihaleye açılacağı iddia edildi. 

Eğer ihale ile alan açılırsa balıkçı kooperatifi maddi imkanları dolayısıyla yüksek fiyat veremeyeceği için ihaleyi kaybedebilir. Kooperatifin ihaleyi kaybetmesi ise balıkçıların ekmek alanını kaybetmesi demek.  Dededen kalma balıkçılığı yıllardır sürdüren balıkçılar kendilerine ihalesiz yer gösterilmesini istiyor. Barınak sayesinde hem halk taze balığını alabiliyor. 
Hem de 600 e yakın balıkçı parasını kazanabiliyor. barınaklarını kaybetmeleri halinde balıkçılıkla yaşayan belde halkı işsizliğe mahkum edilecek.