Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerin protestosu sürüyor

Prof. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasını protesto eden grup rektörlük binası önünde toplandı. Akademisyen ve öğrencilerden oluşan grup atamaya tepki göstererek slogan attı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerin protestosu sürüyor

Boğaziçi Üniversitesinde bir grup, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektörlüğe atanmasını protesto etti. Rektörlük binası önünde toplanan bir grup akademisyen ve öğrenci, atamaya tepki göstererek slogan attı.

Cübbelerini giyerek rektörlük binasına arkalarını dönen bazı akademisyenler de üniversitenin 15 maddeden oluşan etik ilkelerini okudu.

22 kişi gözaltında

Alkış ve sloganlarla tepkilerini dile getiren gruptakiler, dünkü protestoda yaşanan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 22 kişi arasında yer alan öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi. 

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Üniversite önündeki meydan, bariyerlerle çevrilirken kapı önünde olası durumlara karşı polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor. 

Kampüs kapısında toplanmışlardı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına tepki gösteren bir grup, Beşiktaş'taki Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde toplanarak basın açıklaması ve protesto gösterisi yapmak istemişti. 

Gösteride gruptaki bazı kişiler, "Katil polis üniversiteden defol" sloganı atarak, terör örgütüne ait marşlar eşliğinde halay çekmişti. Protesto sırasında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 4'ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 28 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon düzenlenmiş, 22 kişi gözaltına alınmıştı.