Boğaziçi Üniversitesi'nde taciz şoku!

Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrenci, akademisyenin adeta kabusu oldu. Öğrenci, üniversitenin Sosyoloji Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk'a taciz içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı. Doktor Özselçuk, koruma kararı aldırdığı öğrencisine dava da açtı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde taciz şoku!

 29 yaşındaki Ahmet Kaplan isimli öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak için Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde bölüm başkanı olan Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk'a danıştı. Yardımcı olmak için Kaplan ile konuşan akademisyen taciz şoku ile sarsıldı. 

Müştekinin kendisini yardımcısına yönlendirmesine rağmen ısrarla müşteki ile görüşmeye çalışan Kaplan, randevusuz olarak doktorun odasına ve yanına gitmeye başladı.

"Beni bırakırsan seni öldürürüm"

Kaplan, telefonla arayarak, mailler göndererek genç kadının huzuru ve sükununu bozmaya devam etti. Maillerde " Askere gidersem seni affetmem, seni seviyorum, zaman geçiyor seni seviyorum,, ..beni bırakırsan seni öldürürüm " vb. birçok tehdit ve cinsel taciz içerikli ifadeler yazıyordu.

Tacizden kurtulamayan akademisyen koruma kararı aldırdı

İstanbul Aile Mahkemesine başvuran Özselçuk, kendisine mailler atarak rahatsız v e taciz eden Ahmet Kaplan'ın kendisine yaklaşmamasını iletişim araçları kullanarak rahatsız etmemesini istedi. Aile Mahkemesi, doktorun talebini kabul etti. Diyarbakır'da ikamet ettiği belirlenen genç adam, Ceren Özselçuk'a yaklaşamayacak, iletişim araçlarını kullanarak rahatsız edemeyecek. Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararı sonrası genç adam hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı. Ahmet Kaplan'ın, 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ile 'Cinsel Taciz ve Tehdit' suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Kaynak: Sabah