Borsa güne yatay başladı

Bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü satışlarla karşılaşan borsa güne yatay başladı.

Borsa güne yatay başladı

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü satışlarla karşılaşarak günü %2,24 düşüşle 1.087,03’den kapattı. Yurtdışı borsalar bankacılık hisseleri öncülüğünde yeni haftaya sert satışlarla başladı.

Vaka sayılarındaki artış, Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası ekonomik toparlanmaya ilişkin endişelerin yükselmesi, ABD ek teşvik paketinin gecikmesi ve büyük bankalara ilişkin şüpheli işlemlere yönelik medyaya yansıyan haberler, satışların güçlü şekilde gerçekleşmesine neden oldu. TL, dolar endeksindeki güçlenme ile EM para birimlerinde oluşan güçlü değer kayıplarına paralel gerilemesini sürdürdü. BIST ise hem yurtdışı borsalardaki satışların etkisi hem de TL’deki değer kayıplarının etkisiyle günü sert düşüşle kapattı. Yurtdışı borsalardaki volatilite ve zayıf seyrin devam etmesi bekleniyor.

Haftanın ilk işlem gününde küresel borsalar satıcılı seyretti. Artan koronavirüs vakaları ile birlikte karantina uygulamalarının yeniden sıkılaştırılabileceğine ilişkin endişeler tırmanırken, dünyanın önde gelen bankalarına yönelik kuşkulu işlem haberleri piyasaları olumsuz etkiledi.

ABD ve Avrupa borsaları dünü satıcılı tamamlarken, BİST-100 endeksi ise haftanın ilk işlem gününü %2,2’lik düşüşle 1.087 puandan kapattı. Piyasalarda azalan risk iştahı ve dolar endeksindeki sert yükseliş hareketi paralelinde gelişmekte olan ülke para birimlerinde dün satıcılı biz seyir izlendi.

Bugün saat 10:00’da Eylül Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. Hazine bugün 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli kira sertifikası doğrudan satışı ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

Alış 0,00
Satış 0,00
Değişim -48,45
Son Değer 9.646,98
En yüksek 9.832,15
En düşük 9.646,98
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00