Borsa İstanbul açıkladı! Yabancılardan milyarlarca dolarlık satış!

Borsa İstanbul, eylül ayı sonu itibariyle yabancı yatırımcıların yaptıkları hisse senedi alış ve satış işlemlerine ilişkin rakamları yayınladı.

Borsa İstanbul açıkladı! Yabancılardan milyarlarca dolarlık satış!

Borsa İstanbul'da 2020 yılının 9 aylık döneminde yabancı yatırımcılar 6 milyar dolara yakın net satım gerçekleştirdi. 

BİST, Eylül ayı sonu itibariyle yabancı yatırımcıların yaptıkları hisse senedi alış ve satış işlemlerine ilişkin rakamları yayınladı. Hisse bazında yabancı yatırımcıların yaptıkları işlem verileriyle yaptığımız istatistiksel analizlere göre yabancı yatırımcılar Eylül ayında BİST'te ay sonu itibariyle yabancı yatırımcı 34 milyon dolarlık net satım gerçekleştirmiş oldu. Geçen yılın Eylül ayında yabancılar BİST'te 9,528,507,089 dolar alım, 9,216,289,677 dolar satım gerçekleştirip, 312 milyon dolarlık net alım gerçekleştirmişti.

Yabancı yatırımcılar Eylül ayı içerisinde BİST'te en çok net alımı Aselsan hissesinde, en çok net satımı Koç Holding hissesinde gerçekleştirdi.

Eylül ayı verileri

Geçen ay Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde 34 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdiler. Yabancı yatırımcılar Eylül 2020'de BİST'de 15 milyar 21,2 milyon dolarlık alış ve 15 milyar 55,1 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdiler. Böylece yabancıların gecen ayki toplam alım ve satış işlemleri 30 milyar 76 milyon dolar seviyesinde oluştu.