Borsa kapandı mı, kaç gün kapatıldı? Borsa İstanbul ne zaman açılacak? Borsa işlemleri iptal edildi mi? Borsa 5 gün kapalı mı? (9 Şubat 2023)

‘Borsa kapandı mı?’ sorusu günün ilk saatlerinden itibaren yatırımcı tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle, borsada devre kesici uygulanıyordu. Bir süre işlemler de durdurulmuştu. Borsa İstanbul’dan açıklama geldi. Peki, Borsa kapandı mı, kaç gün kapatıldı? Borsa İstanbul ne zaman açılacak? Borsa işlemleri iptal edildi mi? İşte Borsa İstanbul’dan işlemler ile ilgili açıklama!

Borsa kapandı mı, kaç gün kapatıldı? Borsa İstanbul ne zaman açılacak? Borsa işlemleri iptal edildi mi? Borsa 5 gün kapalı mı? (9 Şubat 2023)

Borsa İstanbul’dan önemli karar! Olağandışı fiyat hareketleri tespit edildi ve işlemler durduruldu. Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’dan devre kesici uygulanmıştı. Fiyat hareketleri nedeniyle işlemlere ara verildi.

BORSA KAPANDI MI, KAÇ GÜN KAPATILDI?

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,24 puan ve yüzde 0,52 değer kaybederek 4.482,11 puana indi. Kayıplarını artıran endekste düşüşler nedeniyle devre kesici uygulanmıştı. Borsa İstanbul devre kesicilerin ardından işlemlerin durdurulduğu açıklamasını yaptı. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." denildi.

BORSA İSTANBUL NE ZAMAN AÇILACAK?

İşlemleri durdurulan Borsa İstanbul 14 Şubat akşam saatlerine kadar 4 gün süreyle kapatıldı.

KAP’TAN OLAĞANDIŞI HAREKETLER AÇIKLAMASI GELDİ

Borsa ile ilgili KAP’tan gelen açıklama şu şekilde:

“Deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedenleriyle Borsamız Piyasalarının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini teminen, Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.”