Borsada devre kesiciler yeniden aktif

Geçen haftanın son iş günü sert düşüşünün ardından iki kere üst üste devre kesici uygulanan borsa yeni haftaya da satış ağırlıklı başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsada devre kesiciler yeniden aktif

14 işlem günü süren aralıksız yükselişinin ardından cuma günü sert düşen BIST 100 endeksi yeni haftaya yüzde 3,71 düşüşle 2 bin 7 puandan başladı. Ardından endeks yüzde 1'in üzerinde yükselişle artıya geçti. Endekste takip eden bölümde ise satışlar hızlandı ve saat 15:53:55 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girdi. Borsa Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durduruldu.

Borsadan yapılan açıklamada işlemlerin 16:23'te tekrar başlayacağı ifade edildi. Bunun üzerine endekste ikinci devre kesici 16:24:54 itibariyle devreye alındı. Açıklamada, "Pay Piyasasında 16:54'ten itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecek" dendi.

Bu gelişmelerle Borsa İstanbul AŞ, bugün açığa satışa sınırlama getirdi. Buna göre BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanacak.

Borsa İstanbul'da haftanın son iş günü satışların derinleşmesi ile BIST 100 endeksine bağlı devre kesici siteminin iki kez aktifleştiği görüldü.