Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Borsa güne değer kazancı ile başlamasının ardından negatife döndü. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükselişle açılmasının ardından günün ikinci yarısında negatif seyretti. Endeks şu dakikalar yüzde 0,11 düşüşle 2,323 puan seviyesinde bulunuyor.

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 0,64 değer kazancıyla tamamlayarak kapanış rekorunu 2.326,29 puana taşıdı.

Analistler, Rusya'ya yönelik daha fazla yaptırım beklentileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında "hızlı ve düzenli" sıkılaşmaya gideceği endişeleri ile küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini söyledi.

Fed'in mayıs ayı toplantısında hızlı faiz artırımlarına bilanço daraltma sürecinin de eşlik edebileceğine işaret eden açıklamaların ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin son 3 yılın zirvesi olan 2,63'ü test ettiğini anımsatan analistler, bu kapsamda bugün açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart ayı toplantı tutanaklarının öneminin arttığını kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde ise Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.290 puanın destek, 2.400 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.