Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Haftanın ilk iş günü değer kaybı ile geçen borsa güne yükselişle girdi. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükselişle açılmasının ardından negatife döndü. Endeks, yüzde 0,17 düşüşle 2,524 puan seviyesine geriledi. 

BIST 100 endeksi, dün satış ağırlıklı bir seyir izlemesinin ardından günü yüzde 0,97 azalışla 2.529,26 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında resesyon ve enflasyon endişeleri arasında karışık bir seyir izlendiğini belirterek, yarından itibaren yoğunlaşacak makroekonomik verilerdeki işaretlerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi.

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de ise dış ticaret açığı, konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.500 ve 2.480 seviyelerinin destek, 2.560 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.