Yatırımcının gözü burada! Açılışta yükseldi

Peş peşe rekorlar kırmasının ardından düşüşe geçen Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi güne artışla başlamasının ardından kaç puan oldu? Borsada son durum

Yatırımcının gözü burada! Açılışta yükseldi

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, yükselişle açılmasının ardından düşüşe geçti. Endeks, günün ilk yarısında yüzde 1,53 değer kaybı ile 5,260.06 puan oldu.

BIST 100 endeksi, cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izlemesinin ardından günü yüzde 4,41 değer kazancıyla 5.341,96 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin tutumunu yumuşatabileceği beklentileri ve Çin'in 2020'den sonra ilk kez sınırlarını dış dünyaya açmasıyla küresel pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

ABD'de iş gücü piyasasındaki yavaşlama sinyallerinin ardından perşembe günü açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisine ilişkin iyimser beklentilerin risk iştahını desteklediğini aktaran analistler, bu hafta ABD'de bankacılık sektörü bilançolarının da yakından izleneceğini kaydetti.

Analistler, bugün Almanya'da sanayi üretimi ve Euro Bölgesi'nde işsizlik verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.450 seviyesinin direnç, 5.300 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.