Market hisseleri 'tam kapanma' ile yükseldi

Borsa İstanbul'da işlem gören gıda perakendecisi şirketlerin hisseleri tam kapanma kararını takip eden ilk işlem günün hızlı yükselişle başladı.

Market hisseleri 'tam kapanma' ile yükseldi

Borsa İstanbul'da işlem gören gıda perakendecisi şirketlerin hisseleri tam kapanma kararının ardından güne yükselişle başladı. Gıda ve perakende endekslerinde yükseliş yüzde 3'ü buldu. Hisselere bakıldığında açılışta BİM yüzde yüzde 3,5; Şok yüzde 3,4; Migros hisseleri ise yüzde 2,8 yükseldi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.