Dikkat! Borsada yeni rekor geldi, uzman isim uyardı

Geçen hafta haftalık yükseliş rekoru kıran Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından yeni zirvesini test etti. Finans Analisti İslam Memiş, borsada yüzde 5'lerin üzerini gören değer kazancının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. tv100.com yazarı İslam Memiş, "Kısa vadede kar satışlarının gelme olasılığı çok yüksek gibi görünüyor" diyerek küçük yatırımcının daha dikkat olması gerektiği uyarısında bulundu. BIST 100 endeksi kaç puan oldu? Borsada son durum....

Dikkat! Borsada yeni rekor geldi,  uzman isim uyardı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 3.854 puanı görerek yeni tarihi zirvesini test etti. Endeks şu dakikalar yüzde 5,95 primle 3.842 puan seviyesinde bulunuyor.

Borsanın şirketlerin enflasyona karşı değer kazanmaları ile yerli yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade eden tv100.com yazarı Finans Analisti İslam Memiş, endekste yüzde 5'leri aşan değer kazançları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Orta ve uzun vadede yükseliş eğilimimn devam etmesini beklediğini kaydeden İslam Memiş, "Kısa vadede kar satışlarının gelme olasılığı çok yüksek gibi görünüyor" diyerek küçük yatırımcının daha dikkat olması gerektiği uyarısında bulundu.

BIST 100 endeksi, cuma günü yükseliş eğiliminde hareket etmesinin ardından yüzde 2,07 değer kazanarak 3.626,96 puan ile tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Endeksin haftalık bazdaki kazancı ise yüzde 1,66 oldu.

Analistler, enflasyon ve resesyon kaygılarıyla küresel piyasalardaki dalgalı seyrin sürdüğünü ifade etti.

Merkez bankaları yetkililerinin açıklamaları ve jeopolitik gerilimlere ilişkin haber akışı yakından izlenirken haftanın veri gündeminde yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi, Euro Bölgesi ve İngiltere'de enflasyon, Çin'de büyüme rakamları dikkat çekiyor.