Halka arzda rüzgar tersine döndü! Büyük kayıp...

Son dönem yerli yatırımcının da ilgisiyle rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı ters tepti. Yoğun talep gelen halka arzlarda kayıp 400 bin liraları buldu.

Halka arzda rüzgar tersine döndü! Büyük kayıp...

Borsa endeksinin yükseldiği ve yerli yatırımcı sayısının arttığı Borsa İstanbul'da son dönem halka arza olan talep de rekor düzeyde arttı. Ancak halka arzlara katılan yatırımcıların yüzü gülmedi.

Borsaya son 1 yolda yeni gelen yatırımcıların önemli bir bölümü halka arzlardan zarar etti. Toplam zarar ise 398 bin 975  bin 586 liraya ulaştı.

Halka arzda rüzgar tersine döndü! Büyük kayıp... - Resim : 1

borsagundem.com'da yer alan habere göre, ürken yatırımcılar halka arzlara mesafeli yaklaşmaya başladı. Birkaç ay öncesine kadar halka arzlara yaklaşık 900 bin yatırımcıdan talep gelirken son halka arzlarda rakam 90 binli rakamlara kadar düştü.

Piramit Menkul Değerler üzerinden Tureks Turizm hisselerinde yapılan usulsüz işlemler yeni halka arzlarda sert düşüşlere neden oldu.

Piramit Menkul bu işleme nasıl izin verdi?

SPK, Turex işlemleri nedeniyle Piramit Menkul'e tedbir getirdi.

Aydem Enerji, Biotrend, Galata Wind Enerji ve Tureks Turizm gibi halka arzlar yatırımcıları üzdü. Tablodaki 4 şirketin halka arzında bireysel 2 milyon 218 bin 837 yatırımcı ve kurumsal 606 yatırımcı toplam 3 milyar 118 milyon liralık hisse aldı.