Borsa neden düşüyor? Devre kesiciler peş peşe çalıştı! Al sat yapacaklar dikkat! Kapandı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işlem hacmi düşen Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi değer kaybı ile açılışın ardından kaç puan oldu? Yatırımcı "Borsa neden düşüyor?" sorusuna yanıt arıyor. Borsada kayıp oranı yüzde 7'yi aşınca art arda devre kesiciler devreye girdi. Devre kesici uygulamalarının ardından borsa kapandı. Borsada son durum...

Borsa neden düşüyor? Devre kesiciler peş peşe çalıştı! Al sat yapacaklar dikkat! Kapandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,52 değer kaybederek 4.482,11 puana indi. Kayıp oranı yüzde 7'yi aşınca devre kesici uygulaması devreye girdi. BIST 100 endeksi son olarak yüzde 7,09 düşüşle 4.186,01 puan seviyesinden kapandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir" denildi.

İKİ KERE ÜST ÜSTE DEVRE KESİCİ ÇALIŞTI

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, "Saat 10.12.01 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Endekste saat 10.42 itibarıyla ikinci kez devre kesici sistemi devreye girdi. Yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" dendi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle dün düşük işlem hacminin gerçekleştiği Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi günü yüzde 8,62 değer kaybıyla 4.505,34 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında endişe edildiği kadar şahin bir ton kullanmamasının risk iştahını artırdığını söyledi.

Borsa İstanbul'da açığa satış yasağının devam ettiğini aktaran analistler, Türk Telekom ve Turkcell başta olmak üzere bazı şirketlerin pay geri alımları duyurduğunu kaydetti.