Sert düşüş! Borsada son durum...

Borsa günlerce düşen bir düşüş trendine girdi. Analistler, BIST 100 hisselerinin düşüşe geçmesini değerlendirdi. BİST neden bu kadar düştü? İşte detaylar...

Sert düşüş! Borsada son durum...

Borsa İstanbul'da son 5 aylık seviye yerli yatırımcının ilgisini çekerek borsada yerli yabancı oranını tersine çevirdi. Borsada büyüklü küçüklü düzeltme hareketlerine bakıldığında uzun süren artış ve düşüşler beraberinde uzun süreli benzer manzaraları getiriyor. Uzmanlar, Türkiye finansal piyasalarında çok fazla kaldıraçlı işlem yapılıyor olmasının da borsadaki sert hareketleri getirdiği kaydediyor. 

Koronavirüs salgını sürecinde rekor üstüne rekor kıran borsa için uzmanlar temkinli olmakta fayda olduğunu ifade ediyor. Asya ve Avrupa borsalarındaki sert düşüşle Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi de yüzde 1,28 gerileyerek 1.469,04 puana geldi.

Analistler, ABD tahvil faizlerinin küresel hisse piyasalarında sert satışlar etkili olduğunu kaydediyor. Bu varsayıma göre, dış piyasalar gün içi volatiliteyi önemli ölçüde arttırıyor.

ABD'de son dönem gelen verilerle enflasyonun artacağı tahmin edilliyor. Dolar kuru Merkez Bankasının sıkılaştırma söylemlerinin ardından kademeli olarak düşmesinin ardından, yeniden yükselişe geçti. Dolar/TL bugün 7,36 seviyesinde alıcı buluyor.