Kazanma yöntemi değişti! Borsada ikinci raund...

Borsada son dönem artan yeni yatırımcı sayısı, geleneksel borsa yöntemlerini de tehlikeye attı. Dijital platformlarda organize olan küçük yatırımcılar eski borsacılara karşı savaş açtı.

Kazanma yöntemi değişti! Borsada ikinci raund...

Borsaya artan ilgi yanlış bir algı oluşturdu. Sosyal medya platformları üzerinde bir araya gelen küçük yatırımcılar son dönemde zor durumda olan ve hisse fiyatı düşük olan bazı şirketlere yatırımlar yapmaya başladı. Borsada kumar mantığıyla alım satım yapan yeni kuşak kısa vadede büyük para kazanmayı hedefliyor. 

VanEck'te yatırım uzmanı John Patrik Lee, son dönemde borsalarda yaşananların "geçici bir heves" olmadığını söyledi. Lee, "Bireysel bir işlemci, para kazanmak için artık Wall Street'e bel bağlamak zorunda değil. Eski müesses nizam (Wall Street) ile son dönemde yükselişe geçen bireysel işlemciler arasında düşmanca bir ilişki gözlemliyorum" değerlendirmesini yaptı. 

Neil Wilson, Reddit'teki yazışmaları okuduğunda buradaki kullanıcıların Wall Street'e karşı kişisel bir savaş verdiği izlenimini edindiğini söyledi. 

Wilson, "Tüm bu tuhaf gelişmeler arasında en sıra dışı olan şeylerden birisi de bu hisseyi satın alan işlemcilerin acayip bir intikam ahlakına sahipmiş gibi davranıyor olması. Wall Street'e karşı hırsla saldırıyor ve hedge fonlardan nefret ediyor gibi bir havaları var. Hatta zaman zaman 'eski kuşağın' servetiyle ilgili hakarete varan paylaşımlar yapıyorlar. Bu kuşaklar arası, servetin yeniden dağıtılması ve paranın zenginden alınıp fakir 'milenniallara' verilmesiyle ilgili bir savaş" dedi.