Borsada yabancı payı en düşük seviyesini gördü

Geçen yıldan bu yana yerli yatırımcının ilgisi ile rekor seviyelere gelen borsada yabancı payı tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Borsada yabancı payı en düşük seviyesini gördü

Son dönem 1 miyon yeni yatırımcıyı çeken Türkiye sermaye piyasalarında çok yüksek dalgalanmaların yaşandığı geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı, tarihi en düşük seviyesine geriledi. Piyasalarının dalga boyu yüksek bir görünüm izlediği geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı yüzde 44,23’e indi.

Yabancılar Merkez Bankası başkanı değişikliği sonrası geçen hafta borsada sert satışlar gerçekleştirmişlerdi. Geçen yıl ocak ayında yabancıların borsadaki payı yüzde 65,79 seviyesindeydi.

Goldman'dan 10 milyar dolarlık blok hisse satışı

19 Mart kapanışta yabancı yatırımcıların borsadaki payı ise yüzde 45,08 idi. Geçen hafta pazartesi günü 45,18 olurken, 23 Mart’ta yüzde 45,49 ile haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Ardından oran sürekli gerileyerek cuma günü yüzde 44,23’e indi.

Son 3 işlem gününde 1.26 puanlık düşüş yaşandı. Analistlere göre, küresel piyasalarda da benzer şekilde risk iştahının gerilemesi Türkiye piyasalarında yabancı yatırımcıların satışının hızlanmasına neden oldu.