Cinayet anında odada bir tek papağan vardı, herkesin telaşlı bakışları arasında katilin ismini o söyledi

İşlediği cinayeti saklamaya çalışan adam, evcil papağanın onu ele vermesinin ardından hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet işlendiği sırada orada olan papağan, sürekli katilin ismini söyleyerek adalete teslim olmasını sağladı.

Cinayet anında odada bir tek papağan vardı, herkesin telaşlı bakışları arasında katilin ismini o söyledi

Hindistan'da tanınmış bir gazeteci olan Vijay Sharma'nın eşi Neelam Sharma, 20 Şubat 2014'te evinde ölü bulundu. Ancak merhumun evcil hayvanı sayesinde yeğeni Ashu yakalandı, evcil papağan Sharma'nın yeğeninin adını haykırınca şüphe uyandırdı. Yeğen Ashu, papağan adını söylemeye başlayınca, Neelam'ı öldürdüğünü itiraf etti ve acımasız cinayette arkadaşı Ronnie Massey'den yardım aldığını kabul ettive her ikisi de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet anında odada bir tek papağan vardı, herkesin telaşlı bakışları arasında katilin ismini o söyledi - Resim : 1

CİNAYET EVCİL PAPAĞAN SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ

Özel Yargıç Mohammad Rashid, Ashu'nun itirafına ve tüylü bir arkadaşının katılımına dayanarak çifti ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ve her ikisine de 72 bin Hindistan rupisi (16 bin 642 TL) para cezası verdi.

Cinayet anında odada bir tek papağan vardı, herkesin telaşlı bakışları arasında katilin ismini o söyledi - Resim : 2

DÜĞÜN İÇİN ŞEHİR DIŞINA GİTMİŞLERDİ

Vijay, oğlu Rajesh ve kızı Nivedita ile bir düğün resepsiyonu için Frozabad, Hindistan'a gittikten sonra Neelam evde kalmıştı. O gece eve döndükten sonra, Neelam ve aile köpeğinin cesedi bulundu, ikisi de kısa bir süre sonra başlayan polis soruşturmasıyla keskin bir cisimle öldürüldü. Yine de cinayete tanık olan evcil papağan, sürekli olarak "Aşu-Aşu" diye bağırdığında, soruşturmada belirleyici faktör haline geldi.

Cinayet anında odada bir tek papağan vardı, herkesin telaşlı bakışları arasında katilin ismini o söyledi - Resim : 3

YILLARCA EVLERİNDE KALMIŞ

IndiaToday'in bildirdiğine göre, Neelam'ın kızı Nivedita Sharma'ya göre Ashu'nun evde birkaç yıl kaldığı söylendi.  Papağan ve Ashu'nun adının tekrarı, dokuz yıllık dava boyunca mahkemede defalarca anıldı, ancak hiçbir zaman delil haline getirilmedi. Bahsedilen kuş olaydan altı ay sonra, Vijay ise 14 Kasım 2020'de öldü.