Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC grubunun 1 Nisan'daki toplantıda üretimi kademeli olarak artırma kararı almasıyla yükselişe geçti. 5 Nisan 2021 brent petrol fiyatları ne kadar oldu? İşte son durum...

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi 23 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının bir araya geldiği 15. Bakanlar Toplantısı'nda, üretimi kademeli olarak artırma kararı almasıyla yukarı yönlü ivmelendi. Brent petrol 5 Nisan 2021 Pazartesi gününe yüzde 0,64'lük sınırlı düşüşle 64,22 dolardan başladı. 

OPEC ülkeleri, 2,1 milyon varil artırarak mevcut üretim kesintilerinin aşamalı olarak gevşetilmesi konusunda anlaştı. Buna göre,  mayıs ve haziran aylarında günlük 350 bin, temmuzda ise yaklaşık 441 bin varil üretim artışına gidecek.

Suudi Arabistan, şubatta açıkladığı günlük 1 milyon varillik gönüllü ek kesintiyi kademeli olarak kaldıracak, kesintilere dahil edilmeyerek üretimlerinde mevsimsel nedenlerle kısıtlı artış yapmalarına izin verilen Rusya ve Kazakistan ise yeni anlaşmayla kesintilere dahil olacak.

Toplantıya, genel olarak koronavirüs salgını kaynaklı belirsizliklerin sebep gösterildiği "temkinli yaklaşım" damga vursa da uzmanlar, OPEC grubunun temkinli üretim artışı kararının piyasalar tarafından iyileşme yolunda bir sinyal olarak algılandığını ve bunun da kısa vadede olumlu etki yaratacağını belirtiyor.