5 Temmuz 2021: Brent petrol ne kadar oldu?

Cuma günü 76,43 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatında hareketlilik sürüyor. 5 temmuz 2021 Pazartesi günü petrol fiyatlarında son durum ne? İşte güncel rakamlar...

5 Temmuz 2021: Brent petrol ne kadar oldu?

Cuma günü 76,43 dolara kadar yükselen Brent petrolde yükseliş eğilimi sürüyor. 5 temmuz 2021 Pazartesi günü petrol 76 doların üzerinden işleme giriyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC grubunun bugün ağustos ayı itibarıyla uygulanacak üretim politikasına ilişkin kararını görüşeceği toplantı piyasaların odağında yer alıyor.

Geçen hafta gerçekleştirilen görüşmelerde ağustos-aralık döneminde petrol üretiminin her ay günlük 400 bin varil artırılması ve mevcut üretim kesintisi anlaşmasının 2022 yılı sonuna kadar uzatılması önerisi üye ülkelerin çoğunluğu tarafından desteklendi.

Görüşmelerde Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen itirazlar üzerine bir anlaşmaya varılamadığı ifade ediliyor. Söz konusu öneriye ise BAE'nin "üretim kotasının artırılması" isteği nedeniyle itiraz ettiği belirtildi.