Brent petrolün varili 64 doların üzerinde

Dün 66,79 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 64,19 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varili 64 doların üzerinde

Dün 66,79 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 64,48 dolar seviyesinde tamamlasının ardından kapanışa göre yüzde 0,19 azalışla 64,28 dolardan işlem gördü. ABD'nin ticari ham petrol stoklarının artması ve talep sıkıntıları nedeniyle aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 61,30 dolardan alıcı buldu.

Amerikan Petrol Enstitüsünün tahminlerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon varille beklentinin aksine artış gerçekleşti. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 5,3 milyon varil azalacağı yönündeydi. 

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri bugün açıklanacak. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunda, ülkede son haftalarda, yeni tip koronavirüs vaka sayısının düştüğünü, devam eden aşılamaların bu yılın sonlarında daha normal koşullara dönüş için umut verdiğini ifade etti.

Brent petrolde teknik olarak 64,21 ile 64,42 dolar aralığının direnç, 64 ile 63,79 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.