Brezilya kabus gibi bir sabaha uyandı!

Korona virüs salgınında tüm dünyanın gözlerini üzerine çevirdiği ülke Brezilya'da kabus gerçek oldu. Brezilya'da son 24 saatte korona virüsten ölenlerin sayısında bir ilk yaşandı.

Brezilya kâbus gibi bir sabaha uyandı. Ülkede son 24 saatte korona virüsten ölenlerin sayısında bir ilk yaşandı. Brezilya'da korona virüs ölü sayısı ilk kez bir günde binin de üzerine çıkarak bin 179'a sıçradı.

Dünya gözlerini Brezilya'daki gelişmelere çevirmiş durumda. Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paulo'da hastaneler tamamen dolmak üzere. Brezilya Sağlık Bakanlığı internet sitesine göre, ülkede 1179 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Kovid-19 nedeniyle yaşanan toplam can kaybı 17 bin 971’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 17 bin 408 artarak 271 bin 628'e ulaştı.

Ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldmeter internet sitesine göre, Latin Amerika'da vaka ve ölü sayıları bakımından salgının en yoğun görüldüğü Brezilya, dünyada en fazla vaka tespit edilen 4. ülke konumunda bulunuyor.

Ancak ülkedeki sağlık uzmanları, yapılan test sayısının az olması nedeniyle, gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olabileceği uyarısını yapıyor. Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paolo'da korona virüs salgını nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı ve 2 hafta içinde tam kapasite doluluğa ulaşabileceği uyarısı yapılmıştı.

Sao Paulo Belediye Başkanı Bruno Covas, acil servislerine olan talep nedeniyle kentteki sağlık sisteminin çökmeye yakın olduğunu söyledi. Uzmanlar birçok başka ülkede olduğu gibi Brezilya'da da salgının yol açtığı can kaybının resmi rakamların çok üzerinde olabileceğini söylüyor.