BAT'tan 'sigaraya zam' açıklaması

Sigara zammı haberlerinin çıkması ile birlikte şirketlerden de açıklama geldi. 3 Ağustos'ta sigaraya paket başına ortalama 3 lira zam yapılmıştı. Dün akşam saatlerinde de sosyal medyada hızla sigaraya yeni zam yapıldığı iddia edildi. BAT, açıklama yaptı.

BAT'tan 'sigaraya zam' açıklaması

Türkiye'de son dönemde hızlı bir artış gösteren sigara fiyatları nedeniyle sosyal medyada daha sık şekilde zam iddiaları yer alıyor. Dün yayımlanan bir görselde sigaralara yeni zam geldiği ve fiyatların 20 liranın üzerine çıktığı iddia edildi. Bir çok haber sitesinin kullanıcılarına "Sigara fiyatlarına zam" başlığıyla duyurduğu haberlerin ardından British American Tobacco (BAT) Türkiye'den bir açıklama yapıldı.

Şirket, sigaraya zam yapıldığı iddialarının gerçeği yanıstmadığını ifade ederek, "Sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görseller ile servis edilen, ne amaçla yapıldığını anlayamadığımız bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" dedi.

Şirketin açıklamasından önce "Sigaraya 5" başlığı Türkiye'de trend oldu. Sosyal medya kullanıcıları iddiaların gerçek olduğunu düşündükleri için firmalara ve hükümete büyük tepki gösterdi. Gerçek anlaşıldıktan sonra ise her şey normale döndü.

Son zam 3 Ağustos'ta yapıldı

Sigaraya son 3 ay içerisinde 2 kez zam yapılmıştı. İlk zamda yaklaşık 1,5 lira artan sigara fiyatları ikinci zammın ardından 3 lira daha artmış ve en düşük sigara 14 lira, en pahalı sigara ise 18 liraya çıkmıştı.

Şu anda sigaraya herhangi bir zam yapılmadığı için mevcut fiyat listesi sigara güncel fiyat listesi olarak devam ediyor.