Oscar ödüllü ünlü yönetmen Tony Walton yaşamını yitirdi

Oscar ödüllü ünlü İngiliz yönetmen ve yapım tasarımcı Tony Walton 87 yaşında öldü. Broadway'in harika adamı olarak tanınan Tony Walton, birbirinden ünlü isimlerle dev projelere imza atmıştı. Tony Walton'ın Dustin Hoffman ile çalışması Death of a Salesman kendisine Emmy ödülü getirmişti.

Oscar ödüllü ünlü yönetmen Tony Walton yaşamını yitirdi

Efsane yönetmen ve tasarımca Tony Walton'ın ölümü nedeni ile açıklama yapan ailesi, sanatçının geçirdiği felçe bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayata veda ettiğini söyledi.

İngiliz sanatçı Tony Walton'ın Çarşamba günü New York'taki evinde vefat ettiği belirtilerek cenaze programı paylaşıldı. Cenazeye Hollywood ve Brodwaw'in ünlü isimlerinin katılması bekleniyor. 

Evliliği olay olmuştu

Tony Walton aynı zamanda ünlü oyuncu Julie Andrews'in de eski kocasıydı.

Broadway en bilindik kostümlerinin de yaratıcısı olan çok yönlü sanatçı Tony Walton kariyeri boyunca çok ünlü sanatçılar ile birlikte dev projelere imza atmıştı.

Bob Fosse'un yönettiği All That Jazz ile Oscar almıştı 

Tasarımcı ve yönetmen Tony Walton, 1979'da çekilen Bob Fosse'un yönettiği müzikal filmi All That Jazz'daki çalışmasıyla Oscar almaya hak kazanmıştı. 

Tony Walton, ayrıca 1985'te efsanevi aktör Dustin Hoffman'ın oynadığı trajedi filmi Death of a Salesman ile de Emmy kazandı.

Walton, 1979'da Bob Fosse'nin All That Jazz filminde en iyi sanat yönetmenliği dalında Oscar kazandı, 16 dalda da aday gösterildi. Pippin, The House of Blue Leaves ve Guys and Dolls yapımları ile iyi görüntü tasarımı dalında üç Tony Ödülü aldı. Aynı zamanda Walton Death Of A Salesman'daki çalışması olağanüstü bulunarak Emmy ödülü almasına neden oldu. 

Broadway'in efsane ismiydi

Walton, Broadway'deki çalışmalarının yanı sıra, 10 yıl boyunca Madison Square Garden'ın A Christmas Carol'ının yapım tasarımcılığını yaptı ve 1991'de Theatre Hall of Fame'e seçildi.